Home Belgeler & Haberler Erdoğan’ın uçağıyla Atatürk Havalimanı kulesi arasındaki görüşme
Erdoğan’ın uçağıyla Atatürk Havalimanı kulesi arasındaki görüşme

Erdoğan’ın uçağıyla Atatürk Havalimanı kulesi arasındaki görüşme

0

Pilot: Turkish 8456
Kule: Havayolları 8456 iyi günler hocam dinliyorum sizi.
P: Yaklaşma talep ediyoruz.
K: Anlaşıldı Atatürk için yaklaşma talep ediyorsunuz, mutabık mıyız ?
P: Yaklaşma ve iniş talep ediyoruz.
K: Anlaşıldı. Ankara’dan son durumlar iletildi mi acaba? Kulenin ve apron içindeki sivil insanlarla ilgili durum iletildi mi size?
P: Mutabıkız efendim. İniş bölümünde kuleyle temas kurabilecek miyiz, yoksa size mi kalacağız?
K : Anlaşıldı, kuleyle temasta bir sıkıntı yok. Piste inişinizle ilgili bir problem olmadığı söylenildi. Sadece aprondaki güvenliğe, yani emin olamıyorlar. Hala insan göründüğü için ve kulenin durumu şu an baya bir karışık. İçerde hem sivil hem asker hem polis olduğu için.
P: Anlaşıldı efendim. Pistle ilgili bir durum olursa ikaz ederseniz memnun olurum .
K: Tekrar ediyorum 0-5’e inerseniz Yankee, 3-5’e inerseniz Victory olacak.

K: 8456 İstanbul.
P: Devam edin.
K: Hocam bir trafik bilgisi vereceğim, askeri trafik temasımız yok. Akıncı’dan kalktığını öğrendik. Şu an Boğaz üzerinde bin 500 ile 6-7 bin feet arasında sürekli dalış ve tırmanış yapıyor. Meydan kuzeydoğusu civarlarında dolanıyor. Genelde Boğaz civarı. Niyetini bilmiyoruz. Temasımız yok. Hızlı bir trafik. Muhtemelen askeri.
P : Radar teması mevcut o uçakla mutabık mıyız ?
K: Biz radarımızda görebiliyoruz. Çok hızlı bir trafik ne yapabileceğini bilmiyorum, ayırma konusunda bir şey söyleyemeyeceğim. Ne amaçla kalktığını dahi bilmiyoruz. O yüzden bunu söylemek istedim. Sizin de niyetinizle etkili olabilecek diye.
P: Biz 0-5’e devam edelim. Bir an önce iniş olursa memnun olacağız. Trafikle ilgili de bir durum olursa bilginizi rica edeceğim.
K: Anlaşıldı hocam ben yaklaştığınız zaman tekrar sürekli bilgilendirme yapacağım. Pozisyonunu vermeye çalışacağım.
P: Anlaşıldı çok teşekkürler.

Bir süre sonra kule kontrolörü, savaş uçaklarının Sabiha Gökçen civarlarında olduğunu ve meydan civarlarında yabancı bir uçağın olmadığını kaptan pilota aktardıktan sonra, TC-ATA 3-5 sol piste iniyor.

Metnin orijinal ve tam halini kaynağından okumak için tıklayın

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir